Přestože je Audi známa svými dodávkami sportovních automobilů od Porsche a laděný RS2 Avant se zapsal do historie, Ingolstadt automobilka nikdy neměla skutečný model. Tato situace by se však měla v nejbližší době změnit. Audi totiž oznámila představení svého Prologue Avant Conceptu na autosalonu v Ženevě 2015.

Exteriér

Pravděpodobně v návaznosti na myšlenky nového šéfa designu Audi, Marca Lichte se Prologue Avant tváří poněkud praktičtěji od původní verze konceptu. Jak samotné skici mohou vypovídat o budoucním vzhledu vozu. Lze spatřit z některých úhlů podobnost Porsche Panamera Sport Turismo Concept, který ironicky přišel z VW koncernu. Přední část bude pravděpodobně identická s předchozími verzemi Prolog, i když je jasné, že menší změny se předvedou v plné síle.audi-prologue-avant--2

Stejnou cestou se vydává i boční profil vozu. Avant Prologue je odvozen opět od původních náčrtů z dílny. Tentokrát však nabídne více prostoru a trošku jinou úpravu prvků. To jsou zatím všechny detaily exteriéru. Zatím nejsou zveřejněny žádné fotografie modelu, takže vše se během času může změnit. Proto není na místě soudit obal tak brzo.

Interiér audi-prologue-avant--3

Bohužel Audi odhalila jen tři snímky z interiéru Avant a dvě z toho jsou skici. Jak můžeme vidět, minimalistický přístup je po celém voze a interiér nevyjímaje. Všimnout si také můžeme malého prostoru uvnitř vozu, i když se jedná o kombi. Stejně jako u exteriéru i zde je brzo na předčasné soudy. Můžeme však říct, že bychom si přáli aby se matné a šedé čalounění z prvního konceptu nevrátilo do podoby Avant, který je teď.

Hnací ústrojí

V současné době je Audi málomluvná o technické specifikaci vozu. Předpokládáme však, že může jít pouze o dva způsoby jak se naloží z konceptem. Buď to se setkáme s přeplňovaným motorem V-8 o objemu 4,0 litru nebo budeme kočírovat hybridní verzi. Ta je více pravděpodobná neboť Audi v poslední době ukazuje svoji lásku k novým technologiím.