Automobilka Tesla otevře v Praze svůj první servis. Majitelů vozů Tesla tak již nemusí cestovat do zahraničí.

Mimo ČR

Pokud jste majitelem vozu Tesla a servisujete jej v autorizovaném servisu, pak jistě víte, že je velmi problematické se k němu vůbec dostat. Všechny totiž leží mimo hranice našeho státu a je tedy zapotřebí jet do Německa nebo Rakouska.

Zní to podivně, ale je tomu skutečně tak. Pokud majitelé vozů Tesla žijící v ČR nechtějí přijít o záruku, musejí se svým vozem vydat do Lince či Vídně v Rakousku, popřípadě do německého Mnichova nebo Stuttgartu. Pro ty, kteří žijí v Praze, to znamená minimálně tříhodinové putování do servisu a to je věc, která může odradit od nákupu Tesly, kterou v České Republice ojetou i zcela novou seženete v podstatě bez problému.

Noví zaměstnanci

U zavedené značky to zní skutečně neuvěřitelně, ale je tomu opravdu tak. Pokud majitel vozu nechce přijít o záruku, musí se vydat za hranice, kde mu bude servis proveden. Ovšem tento problém by mohl být velmi brzy vyřešen, protože Tesla chystá vystavět i u nás autorizovaný servis. Díky tomu nyní hledá nové posily do týmu, které se týkají většinou samotného servisu.

Je otázkou, zda se bude jednat pouze o samotný servis, nebo i o výstavní salón, díky kterému by Tesla v Čechách vozy prodávala přímo a ne skrze prostředníky, jak je tomu nyní například se společností Alza.