Původně představen jako Daewoo Lacetti se nyní transformoval do Excelle a získal tak značnou plastickou opera v roce 2009. Následně přišel sedan GT, který sklidil velkou vlnu úspěchu. Po pěti úspěšných letech a vynikajícím roku 2014 během kterého ovládl trh Číny mezi kompaktními sedany, přichází Excelle s novou verzí a kompletní úpravou exteriéru i interiéru.

Exteriér

Exteriér byl kompletně předělán. Čumák obsahuje mřížku ve tvaru vodopádu, nové přední světlomety s LED akcenty a revidované zástěry. Zadní část má zbrusu nová světla, tvarované víko kufru a sportovnější nárazník. Chromované lišty pak vylepšují celkový dojem z nového designu. Ze strany má Excelle mnohem výraznější pas. Kliky dveří jsou v barvě karoserie a mírně upravený rám kolem dveří. Přepracovaný Buick Excelle GT má plno krásných linek, které jen čekají na modelový rok 2015. 2015-buick-excelle-gt-2

Interiér

Novinkami hýří Excelle i v interiéru. Novým designem se může pochlubit palubní deska, revidované sedadla i aktualizovaný volant. Přístrojová deska obsahuje větrací otvory, informační panely, chromované doplňky a spousty dalších detailů.

Stejně jako je tomu u exteriéru i zde se domníváme, že plno novinek si najde cestu i do příští generace Buick Verano. 2015-buick-excelle-gt-4

Hnací ústrojí

Pod kapotou základního modelu se objeví čtyřválcový motor o objemu 1,5 litru. Ten poskytne výkon 113 koní. Druhý motor k dispozici má objem 1,4 litru a 140 koní. Novinkou je i volitelná sedmistupňová převodovka. Bližší informace o výkonu není na světě. Nicméně nečekejte ale, že nový Excelle prolomí zvukovou bariéru.

Závěr

Nový Buick Excelle se může chlubit spousty novinek. Přepracovaný exteriér a interiér zvyšuje úroveň, který Excelle nabídne. Bonusem jsou i nové pohonné jednotky, které na tento modelový rok vrhají mnohem lepší světlo. Buick Excelle se vydává správným směrem. Uvidíme, jak mu tato snaha vydrží.