Audi se usilovně snaží naplnit svůj crossover lineup, který shledává jako velmi zajímavý. Audi Q1 2016 je již na cestě a nyní se snaží prodrat na vrchol i Q7 2016. Podle nejnovějších zpráv se Audi chystá vyjít i na trh s modelem Q6 E-tron a bojovat tak na všech frontách s neúprosnou konkurencí. Pojďme se blíže podívat na tento model a spekulovat o tom, jak co bude. Informací je totiž žalostně málo.

Exteriér

Podle nejnovějších informací bude Audi Q6 čerpat inspiraci z projektu Prolog. Toto SUV by mělo být i více sportovnější, než je tomu u kolegy Q7. Ačkoliv obrázek, který vypustila ven Audi neodhaluje podstatné detaily, lze očekávat par vlastností, které Q6 bude mít. Jak již bylo řečeno inspirace pochází z konceptu Prologue a tak hlavní linie střechy se nápadně podobají právě tomuto konceptu. Úhlové světlomety, maska chladiče a linie dveří jsou dalším bodem, který domněnky potvrzuje.

Interiér

Naopak kabina je absolutní záhadou. Nejsou uvolněné žádné informace. Vzhledem k tomu, že se jedná o crossover kupé, lze předpokládat sestavu 2+2 s omezenou rezervou vzadu. Standardně dodává Audi kožené čalounění a prémiové materiály. V takovém případě, lze očekávat, že si designéři dají ještě více záležet a vypustí něco opravdu nóbl.

Hnací ústrojí

Nová Audi Q6 bude poháněna silou čtyř elektromotorů. Množství energie, které toto monstrum vyprodukuje je neznáme. Lze však očekávat o něco méně, než tomu je u R8 e-tron, která produkuje na 455 koní. Předpokládáme, že se číslo bude pohybovat kolem 375 koňských sil. Uvidíme, jak si s tím vším Audi poradí a jaký stroj vyjede z garáže.

Závěr

Audi jde skutečně dopředu a staví auta budoucnosti. Kromě oblíbených crossoverů se nyní zaměřila i na elektrické hnací ústrojí. Uvidíme, jak moc bude uspokojivý dojez vozu pro konečné spotřebitele a zda se během vývoje neobjeví další skutečnosti, které uvrhnout na Q6 e-tron nové světlo.

audi-q6-e-tron-2