Zaměstnanci Volkswagenu v Německu jsou velmi nespokojení. Důvodem však není nízká mzda, ani náročné pracovní podmínky, ale kečup. Tedy lépe jeho zhoršující se kvalita.

Jemné jazýčky zaměstnanců VW

Volkswagen se proslavil výrobou automobilů, ale i jemných vepřových párečků, kterých ročně dokonce vyrobí více než automobilů. Důvodem výroby je především nasycení svých zaměstnanců, i když pochoutku společnost nabízí i mimo závodní kantýny. Zde ovšem nastal velký problém, Zhýčkaní zaměstnanci totiž poznali, že je něco jinak a na světě je tak problém, kteří někteří označují za Dieselgate.

Milovníci pochoutky, která se skládá z párků, kečupu a kari si začali stěžovat na to, že je jídlo již nepálí v žaludku, ale pouze při konzumaci na jazyku, což se jim vůbec nelíbí. Důvodem je změna dodavatele kečupu. Zatímco vepřové párečky si VW vyrábí stále sám, kečup je objednáván od externí společnosti. Tou byla až doposud společnost Mondelez, ovšem ta již ukončila svou činnost a Volkswagen si tak musel najít jiného dodavatele. Tím je firma Develey, která se ovšem potýká s chuťovými problémy.

Problémy přetrvávají

Je to dáno tím, že původní receptura kečupu byla tajemstvím a nový dodavatel tak musí míchat kečup úplně znovu ve snaze co nejvíce se přiblížit původní chuti. Společnost se navíc rozhodla pro zdravější mix ingredienci, méně cukru a také tuku. Naopak omáčka dostala více rajčatové pasty. A právě tyto změny jsou oním kazičem jinak dokonalé chuti currywurstu od VW.

Společnost Develey nyní již pracuje na nápravě a várky dále upravuje. To není však nic jednoduchého a tak stížnosti zaměstnanců Volkswagenu dále pokračují.