Francouzská automobilka se při navrhování modelů Renault Clio a Renault Clio Grandtour inspirovala propracovaností a stylem koncepčního vozidla DeZir z pařížského autosalonu 2010. Působivá karoserie díky absenci ostrých úhlů vyniká dynamickými a ladnými liniemi. Dominující přední část, sportovní záď a smyslné křivky – přesně tak by se daly z estetického hlediska charakterizovat oba prototypy.

Prostorný interiér s propracovanými detaily a ergonomicky řešená sedadla slibují všem pasažérům pohodlnou jízdu. Úroveň komfortu výrazně zvyšují technologické funkce s intuitivním ovládáním.

Velikost úložného prostoru někdy rozhoduje

Renault Clio se svou celkovou délkou 4 062 mm disponuje zavazadlovým prostorem o objemu 300 dm3 (1 146 dm3 při sklopených sedadlech). Větší bratr Renault Clio Grandtour dlouhý 4 267 mm nabízí úložný prostor o objemu 443 dm3 (1 380 dm3 při sklopených sedadlech).

imguspb98_7_8_arr_simpl-allume_575

Klíčovým parametrem je výkon motoru, přičemž Renault Clio i Renault Clio Grandtour jsou osazené motory Energy a Driving ECO2. Inovativní benzinové a dieselové motory snižují spotřebu paliva a emise CO2. A na výběr je automatická převodovka EDC a pětistupňová manuální převodovka.

k98_usp_575x392_021

Špičkové multimediální systémy

Renault Clio Grandtour a Renault Clio nabízí dva multimediální systémy pro snadné řízení. R-LINK Evolution a MEDIA NAV Evolution jsou moderní digitální technologie, přičemž každá je charakteristická jinými vlastnostmi. Rádia obou variant podporují technologii Bluetooth, USB a 3,5 mm port.

usp2b_mdianav

Se systémem R-LINK Evolution můžete bezpečně a jednoduše telefonovat, stahovat aplikace prostřednictvím obchodu R-LINK Store, ba dokonce prohlížet si fotografie na velké dotykové obrazovce. Na cestách využijete navigaci TomTom, která vám bude se službou HD Traffic hlásit dopravní situaci v reálném čase.