Pokud existuje jedna věc, kterou Acura umí, pak je to SUV. Acura je totiž dlouho lídrem na poli luxusních SUV a jejich RDX není vyjímkou. Obrovský úspěch v roce 2014 zaznamenal na 44 865 prodaných kusu. Navzdory tomu, pokračuje Acura dál a nehodlá usnout na vavřínech. Připravuje totiž RDX aktualizaci ze všech stran. Exteriér

Refresh pro RDX 2016 splňuje všechny očekávání. Aktualizace v sobě zahrnuje nové LED světlomety, přepracovaný přední kryt včetně 3D mřížky a celkově příjemnější sportovní design, který se projeví především v oblasti nárazníku.2016-acura-rdx_2

 V zadní části objevíme mírnou aktualizaci světel. Hlavním tahákem je však nový hranatější nárazník, který je posazen o trochu níže, než tomu bylo zvykem. To dává RDX příjemný sportovní vzhled a přitom zachovává uhlazenou eleganci. Součástí novinky jsou i přepracované designy kol.

Interiér

Interiér nového RDX obdržel také řadu změn. Nově je přepracované barevné schéma. Černá část přichází na palubní desce s kontrastním šedým prošíváním.2016-acura-rdx_3 Zbytek je veden do světle šedé barvy. Nové funkce v RDX nabídnou vyhřívaná přední sedadla a řadu klimatizačních otvorů. Dále je to multi-informační displej, HD Radio, systém parkování, mlhová světla či navigační systém Acura s rozpoznáváním hlasu.

Hnací ústrojí

Pod kapotou se nachází stejné motory, které byly zavedeny v roce 2013. Modelový rok 2016 získal 279 koní a 252 liber-stop točivého momentu. To je zlepšení o 6 koní a 1 jednotku točivého momentu. Díky tomu by Acura měla mít lepší akceleraci.

 Závěr

Acura má luxusní svět SUV široce otevřen. Rapidní zlepšení v interiéru a systémech, které nyní nabízí, může znamenat jen dobré věci. S novou našlápnutou verzí je Acura na správné cestě. Japonská automobilka tak plní předsevzetí, které si dala. Doufáme jen v další esa v rukávu, která během roku vytáhne.