Na co se v dílně hodí mít teleskopický magnet? Vytáhnete s ním zapadlé nářadí, posbíráte rozsypané šroubky a hřebíky. Čtěte dál.

Co je vysunovací teleskopický magnet?

Teleskopický vysunovací magnet je silný magnet z neodymu připevněný na vysouvací tyči. Tyč se dá skládat, má pogumovanou rukojeť.

Po vysunutí je tyč s magnetem dlouhá asi 60 cm. Dosáhnete díky ní do stístněných míst, kam se rukou nedá dostat. Když vysunovací magnet složíte, měří pouze 16 centimetrů. Vejde se tak do kapsy nebo do bedny s nářadím.

Neodymové magnety mají velkou magnetickou sílu i přes své malé rozměry. Teleskopická tyč s magnetem je lehká, váží jen 55 g. Magnet má průměr 17 mm, přesto disponuje magnetickou silou 6 kilogramů!

K čemu se vám vysunovací magnet v dílně nebo garáži hodí? Podívejte se na pár příkladů použití.

1) Rozsypané šroubky nebo hřebíky posbíráte během chvilky, stačí mít teleskopický magnet


Občas se povede rozsypat krabičku plnou šroubků, matiček nebo třeba hřebíků. Jak je posbírat jednoduše a rychle? Vložte konec teleskopické tyče s magnetem do plastové dózy, například od šumivých vitamínů.

Posunujte magnet nad místem, kde jsou šroubky či hřebíčky rozsypané. Přicvaknou se k magnetu. Pak stačí plastovou dózu umístit nad krabičku a magnet z dózy vyndat. Magnetická síla se vytratí, šroubky spadnou do krabičky.

2) Zakutálel se šroubovák pod pracovní stůl? Přicvakněte jej

Sem tam se nářadí zakutálí pod pracovní ponk nebo na jiné nepřístupné místo. Máte-li po ruce vysunovací magnet, už nemusíte lézt po kolenou a lovit zapadlý šroubovák. Nářadí z feromagnetických kovů, například z oceli, se k magnetu přicvakne a v pohodě je vytáhnete. Stejně tak nářadí zapadlé do prostoru motoru auta nebo klíče spadlé do štěrbiny vedle autosedačky.

Může se hodit: K čemu využít silné neodymové úchyty? Na držák nářadí, mobilu i piv

3) Delší ruce díky vysunovacímu magnetu

Potřebujete si někam posvítit, kam ale nedosáhnete? Nacvakněte k teleskopickému magnetu svítilnu a prodlužte si ruce. Anebo místo svítilny háček či jinou pomůcku. S teleskopickým magnetem dosáhnete dál.

Může se hodit: Návod na výrobu magnetické měřicí pomůcky při řezání dřeva

Teleskopický magnet je užitečný pomocník. Zapadly vám mince vedle autosedačky, šroubek do prostoru motoru auta nebo klíč do spáry? Využijte teleskopický magnet a vytáhnete vše během chvilky. Podívejte se, v jakých dalších situacích se dá vysunovací magnet použít.